Neurologie

Veterinaire neurologie is een tak van de diergeneeskunde die ziekten behandelt van het zenuwstelsel, met name de hersenen, het ruggenmerg, de zenuwen en de spieren. Net zoals bij mensen omvat dit problemen zoals epilepsie, discus hernia (rug- of nekpijn, coördinatiestoornissen, slepen met pootjes, volledige verlamming), koptrauma door een val of auto-ongeluk, hersenvliesontsteking/meningitis en ook kanker van het zenuwstelsel.

 

Een erkend europees specialist in veterinaire neurologie is een dierenarts die een extra 4-jaar-durende opleiding heeft genoten in diergeneeskundige neurologie en dus gediplomeerd/erkend is door de “European College of Veterinary Neurology”. Hoewel uw eigen dierenarts veel ziekten kan diagnosticeren en behandelen, zijn er bepaalde aandoeningen die samenwerking met een specialist vergen, om zo de beste zorgen te kunnen bieden aan uw huisdier.

 

Wat betekent dit concreet voor uw dier? Onze neuroloog Kenny Bossens gaat in eerste instantie een grondig neurologisch onderzoek uitvoeren van uw huisdier waarbij er allerlei reflexen nagekeken worden. Dit is nodig om na te gaan in welk deel van het zenuwstelsel (grote hersenen, kleine hersenen, hersenstam, ruggenmerg, zenuwen) het probleem zich naar alle waarschijnlijkheid zalbevinden. Bij Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld de wervelkolom in beeld te brengen met een geavanceerde beeldvormingtechniek, de CT-scan (incl contrastonderzoek). Hiernaast kan er ook onderzoek gedaan worden naar hersenvocht (vooral toegepast bij dieren met ontstekingen van het zenuwstelsel) via een hersenvochtpunctie. Gespecialiseerde operaties zoals hernia operaties, wervelfracturen of wervelinstabiliteiten herstellen en hersentumoren verwijderen (en verder behandelen met chemotherapie) zijn een deel van de behandelingen die we ook in onze kliniek kunnen aanbieden.

Openingstijden

Behandeling uitsluitend volgens afspraak. Gedurende de openingstijden kunt u zonder afspraak terecht voor het halen van voeding, medicijnen en hulpmiddelen.

Locatie de Ottenhorst
ma t/m vrij 8.00 - 19.30 uur (behandeling volgens afspraak)
zat 11.00 - 13.00 uur (behandeling volgens afspraak)

Locatie de Steenberghe

Met ingang van 1 juli 2018 gesloten (meer info)


NIEUW! vanaf 12 juni AniPlan®
 

Weekenddienst (spoedgevallen)

12-13 januari Dierenkliniek Axel
19-20 januari Dierenkliniek de Ark

26-27 januari Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen

2-3 februari Dierenkliniek Axel

schrijf je in voor de nieuwsbrief

1 dag na hernia operatie