een stap verder

Wanneer een dier een bepaalde aandoening heeft wat niet meer binnen de eerstelijns diergeneeskunde valt, is verder onderzoek en specialistische hulp nodig. Wij gaan “een stap verder” in de tweedelijns diergeneeskunde. Er zijn diverse specialisaties, zoals: medische- en chirurgische oncologie, weke delen chirurgie, neurologie, dermatologie en medische beeldvorming. Doorverwijzing voor uitsluitend tweedelijns diergeneeskunde door dierenartsen in binnen en buitenland is mogelijk.

 

Er zijn diverse specialisten werkzaam op verschillende vakgebieden in de diergeneeskundige zorgverlening. Dierenarts Johan de Vos is zeer deskundig op het gebied van kankerbehandeling bij gezelschapsdieren. Marianne de Ridder verricht de weke delen chirurgie en de chirurgische oncologie. Kenny is neuroloog en Barbara Vandevelde richt zich als radioloog op de medische beeldvorming. Daarnaast hebben onze dierenartsen zich verdiept in specifieke vakgebieden zoals weke delen chirurgie, dermatologie en intensieve zorg. Tussen de specialisten en dierenartsen vindt een intensieve samenwerking plaats.

Om uw huisdier te onderzoeken en behandelen maken wij gebruik van de modernste apparatuur. Dit is nodig om tot een snelle en goede diagnose te komen. De uitslag wordt met u besproken en indien van toepassing ook met uw doorverwijzende dierenarts. Daarna kan een behandelplan worden opgesteld. We streven ernaar om de onderzoeken en behandelingen te combineren om het voor u en uw huisdier zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Tweedelijns diergeneeskunde vindt uitsluitend plaats volgens afspraak. Doorgestuurde patiënten komen niet in aanmerking voor eerstelijns handelingen, tenzij hierom expliciet wordt gevraagd door de verwijzend dierenarts.

 

Openingstijden

Behandeling uitsluitend volgens afspraak. Gedurende de openingstijden kunt u zonder afspraak terecht voor het halen van voeding, medicijnen en hulpmiddelen.

Locatie de Ottenhorst
ma t/m vrij 8.00 - 19.30 uur (behandeling volgens afspraak)
zat 11.00 - 13.00 uur (behandeling volgens afspraak)

Locatie de Steenberghe

Met ingang van 1 juli 2018 gesloten (meer info)


NIEUW! vanaf 12 juni AniPlan®
 

Weekenddienst (spoedgevallen)

12-13 januari Dierenkliniek Axel
19-20 januari Dierenkliniek de Ark

26-27 januari Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen

2-3 februari Dierenkliniek Axel

schrijf je in voor de nieuwsbrief