Annette Burm

Annette Burm

Annette Burm studeerde diergeneeskunde aan de universiteit van Utrecht, met als afstudeerrichting kleine huisdieren. Tijdens haar studie werkte ze een jaar lang als assistent-dierenarts in de Koninklijke Dierentuin van Antwerpen: 'Ik had het daar erg naar mijn zin', 'Het behandelen van dieren als leeuwen en apen is natuurlijk heel bijzonder en leverde voor mij unieke ervaringen op'. Aan het eind van haar studie was er een extra stage aan de Royal Dick Veterinary School in Edinburgh.

Lees meer

Lotte Beirens-van Kuijk

Lotte Beirens-van Kuijk

Lotte Beirens-van Kuijk is in 2005 afgestudeerd als dierenarts gezelschapsdieren en bijzondere diersoorten aan de faculteit diergeneeskunde in Gent, België. In 2007 ben ik in de Ottenhorst komen werken. Het liefste hou ik mij bezig met weke delen chirurgie en oncologie, maar doe ook eerstelijns diergeneeskunde. Met Johan werk ik aan verschillende onderzoeken op oncologiegebied bij de hond, waarvan er enkelen al gepresenteerd zijn op congressen en gepubliceerd zijn in vooraanstaande veterinaire tijdschriften.

Lees meer

Marianne De Ridder

Marianne De Ridder

Ik ben afgestudeerd in 2009 aan de universiteit in Gent. Na enkele jaren in de praktijk gewerkt te hebben, heb ik mijn opleiding tot chirurg afgewerkt aan de universiteitskliniek in Merelbeke.  Februari 2018 doe ik mee aan het Europees examen om mijn titel “Specialist in de chirurgie” te behalen. Naast studeren hou ik me vooral bezig met mijn hond Roxy, samen lange wandelingen maken of gaan hardlopen. In de winter ben ik een fervent skiër. Een sportieve uitdaging ga ik niet uit de weg. Vrienden en familie zijn belangrijk voor mij, samen eten, bijpraten, samen leuke dingen doen.

Pascaline De Vos

Pascaline De Vos

Pascaline De Vos is in 2007 met onderscheiding afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde van Gent. De specialisatiejaren heeft ze aan gezelschapsdieren gewijd, namelijk hond, kat, konijnen, knaagdieren en vogels. Aan het einde van haar studies liep ze stages bij een aantal dierenartsen in Gent en een erasmusstage aan de ENVL (Ecole Nationale Véterinaire de Lyon), alwaar ze heel veel lieten denken en doen. En waar ze heeft kunnen samenwerken met de beste en meest vooruitstrevende spoed afdeling voor gezelschapsdieren in Europa. 

Lees meer

Sharleen Vancanneyt

Meer informatie volgt.

Kenny Bossens

Kenny Bossens

Kenny Bossens is in 2010 afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent. Na een periode gewerkt te hebben in eerstelijns praktijk, heeft hij als assistent gewerkt op de dienst neurologie van de universitaire dierenkliniek in Gent. Na een internship van 1 jaar aan de faculteit in Gent, begon hij in 2012 aan de Europese specialisten opleiding neurologie en neurochirurgie onder professor Luc van Ham. In 2016 werd deze opleiding afgerond en slaagde hij voor 6 van de 7 examenonderdelen. In 2017 zal hij het laatste deel van dit examen afleggen.

 

Barbara Vandevelde

Barbara Vandevelde

Barbara Vandevelde is afgestudeerd als dierenarts in Juni 1999 aan de faculteit diergeneeskunde in Gent, België. Daarna volgde zij gedurende 15 maanden een internship kleine huisdieren aan de Universiteit van Bern in Zwitserland waar ze roteerde op chirurgie, interne geneeskunde, cardiologie en medische beeldvorming. Dat laatste fascineerde haar zo dat ze erin verder wou gaan.

 

Lees meer

Johan de Vos

Johan de Vos

In memoriam 6 april 2017: Johan de Vos studeerde diergeneeskunde van 1972-1978 aan de faculteit diergeneeskunde te Utrecht. Na enkele maanden werkzaam te zijn geweest in de algemene praktijk, begon hij een eigen praktijk in Terneuzen, die uitgroeide tot 'De Ottenhorst', Kliniek voor Gezelschapsdieren & Diergeneeskundig Centrum voor Kankerbehandeling, thans onderdeel van Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen. Het werk van Johan bestaat voor het grootste deel uit het behandelen van honden en katten met kanker. Dit loopt uiteen van diagnostiek, chirurgie, chemotherapie tot radiotherapie.

Lees meer

Openingstijden

Behandeling uitsluitend volgens afspraak. Gedurende de openingstijden kunt u zonder afspraak terecht voor het halen van voeding, medicijnen en hulpmiddelen.

Locatie de Ottenhorst
ma t/m vrij 8.00 - 19.30 uur (behandeling volgens afspraak)
zat 11.00 - 13.00 uur (behandeling volgens afspraak)

Locatie de Steenberghe

Met ingang van 1 juli 2018 gesloten (meer info)


NIEUW! vanaf 12 juni AniPlan®
 

Weekenddienst (spoedgevallen)

12-13 januari Dierenkliniek Axel
19-20 januari Dierenkliniek de Ark

26-27 januari Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen

2-3 februari Dierenkliniek Axel

schrijf je in voor de nieuwsbrief