Onderzoek naar de mate van erfelijkheid van schildklierkanker bij de Duitse Staande Langhaar.

In het Diergeneeskundig Centrum voor Kankerbehandeling, onderdeel van Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen in Terneuzen, loopt een onderzoek naar de mate van erfelijkheid van schildklierkanker bij de Duitse Staande Langhaar.

 

Graag kwamen de onderzoekers in contact met eigenaren van Duitse Staande Langhaar honden die schildklierkanker hebben of hebben gehad. Ook de gegevens van honden die zijn gestorven, maar schildklierkanker hebben gehad, zijn van groot belang voor het onderzoek.

 

Hiernaast worden Duitse Staande Langhaar honden van 12 jaar of ouder gezocht, die geen schildklierkanker hebben. Van deze honden zouden de onderzoekers graag een beetje bloed afnemen. Ze dienen als controledieren in het genetisch onderzoek.

 

U kunt contact opnemen met:

 

Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen, diergeneeskundig centrum voor kankerbehandeling

Contactpersonen: Annette Burm of Mariska de Ruijsscher

Van Diemenstraat 83

4535 AR Terneuzen

Tel: 0115-619628

Email: dzzv.contact@anicura.nl

Onderzoek naar tumoren rond gewrichten bij Berner Sennen honden

Johan de Vos is Co-winner van de Alberto Vittone Award 2007 uitgereikt door de SIBB (Società Italiana Bovaro del Bernese) met het studievoorstel:

 

Peri-articular histiocytic sarcoma in Bernese Mountain Dogs: a multicentre retrospective investigation of the prevalence of this tumour and possible association with previously diseased joints. Investigators: Drs. Johan de Vos, Prof. Dr. Janos Butinar and Dr. Malcolm Brearley.De studie naar histiocytaire sarcomen rond gewrichten bij Berner Sennen honden, maar ook bij andere rassen wordt gecoördineerd door drs. Lotte van Kuijk, als dierenarts verbonden aan het Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen. De onderzoeksgroep is nog steeds op zoek naar honden met dit type tumor op deze locatie.

 

Om honden aan te melden kan contact worden opgenomen met Lotte van Kuijk via de algemene contactmogelijkheden van het Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen. Lotte heeft inmiddels in 2010 twee internationale voordrachten over de resultaten van deze studie gegeven op het ESVONC congres in Turijn en het VCS congres in San Diego.

 

Openingstijden

Behandeling uitsluitend volgens afspraak. Gedurende de openingstijden kunt u zonder afspraak terecht voor het halen van voeding, medicijnen en hulpmiddelen.

Locatie de Ottenhorst
ma t/m vrij 8.00 - 19.30 uur (behandeling volgens afspraak)
zat 11.00 - 13.00 uur (behandeling volgens afspraak)

Locatie de Steenberghe

Met ingang van 1 juli 2018 gesloten (meer info)


NIEUW! vanaf 12 juni AniPlan®
 

Weekenddienst (spoedgevallen)

12-13 januari Dierenkliniek Axel
19-20 januari Dierenkliniek de Ark

26-27 januari Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen

2-3 februari Dierenkliniek Axel

schrijf je in voor de nieuwsbrief