Onderzoek

De afgelopen decennia heeft binnen de diergeneeskunde een razendsnelle ontwikkeling plaatsgevonden als het gaat om de kennis en behandeling van de individuele diersoorten.

 

Waar vroeger een dierenarts zowel vee, paard als gezelschapsdieren behandelde, zien we tegenwoordig dat dierenartsen zich toespitsen op 1 diersoortgroep. Dit is mede tot stand gekomen door de inzet van verschillende dierenartsen en andere wetenschappers. Ze deden verder onderzoek naar bepaalde aandoeningen, het diersoort specifieke (en soms ook rasgebonden) verloop van een bepaalde ziekte, het wel of niet aanslaan van bepaalde behandelmethodes en de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Nog altijd wordt er dagelijks onderzoek gedaan naar nieuwe inzichten in het bovenstaande, ook binnen Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen!

 

Johan de Vos is al vele jaren een gerenommeerde naam als het gaat om verder onderzoek binnen de veterinaire oncologie bij huisdieren. Hij heeft zich, als een van de eerste dierenartsen in Nederland, onophoudelijk ingezet voor het verbeteren van de behandeling van huisdieren met kanker. In samenwerking met zijn team in Terneuzen, studenten, dierenartsen, humane artsen en andere wetenschappers in binnen en buitenland, zijn er inmiddels meerdere onderzoeken volbracht en bedacht. Er worden regelmatig presentaties op (inter-)nationale congressen gegeven en artikels gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften. Nog altijd lopen er verschillende onderzoeken en clinical trials en de tendens is dat het er steeds meer zullen worden.

Openingstijden

Behandeling uitsluitend volgens afspraak. Gedurende de openingstijden kunt u zonder afspraak terecht voor het halen van voeding, medicijnen en hulpmiddelen.

Locatie de Ottenhorst
ma t/m vrij 8.00 - 19.30 uur (behandeling volgens afspraak)
zat 11.00 - 13.00 uur (behandeling volgens afspraak)

Locatie de Steenberghe

Met ingang van 1 juli 2018 gesloten (meer info)


NIEUW! vanaf 12 juni AniPlan®
 

Weekenddienst (spoedgevallen)

12-13 januari Dierenkliniek Axel
19-20 januari Dierenkliniek de Ark

26-27 januari Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen

2-3 februari Dierenkliniek Axel

schrijf je in voor de nieuwsbrief