Op vakantie

In Nederland bestaat geen entverplichting voor hondsdolheid, ook wel rabiës genoemd. Vaak is de rabiësenting wel verplicht bij verblijf in vakantieparken en op tentoonstellingen. Neemt u uw dier mee op vakantie in Europa, dan hoeft de rabiësvaccinatie maar eenmaal per 3 jaar te worden toegediend. Sommige landen hebben specifieke invoereisen voor huisdieren. Wij adviseren u hier tijdig naar te informeren, want soms gelden afwijkende bepalingen ten aanzien van de termijn tussen het moment van enten en de grensoverschrijding. Veel informatie over specifieke regelgeving per land kunt u vinden op de website LICG.

 

Vanaf 29 december 2014 geldt de nieuwe EU paspoort verplichting voor de hond, kat en fret. Na die datum mogen er geen oude paspoorten meer worden uitgegeven voor dieren die de grens overgaan. Kijk voor meer informatie op LICG nieuws.

 

Het meenemen van uw huisdier naar gebieden binnen een straal van 150 km rond de Middellandse Zee brengt risico's met zich mee. De meest voorkomende ziektes die in dit gebied door teken en zandvliegen worden overgebracht zijn:

- Babesia

- Ehrlichia

- Leishmaniose

- Hartworm

- Franse hart/longworm

 

Een besmetting met één van deze ziekten kan soms pas jaren na het bezoek aan het buitenland tot klachten leiden en zonder behandeling zelfs dodelijk verlopen. Neemt u uw dier toch mee op vakantie dan is het noodzakelijk besmetting te voorkomen door gebruik te maken van de juiste antiparasitaire middelen zoals Advantix® (spot-on pipet), Scalibor® (tekenband) en Milbemax® (ontwormingstablet). Controleer uw hond of kat dan ook dagelijks op teken en verwijder deze met een tekenhaakje.

 

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen, zodat wij een gebruiksschema op maat van de juiste antiparasitaire middelen voor uw huisdier kunnen meegeven.

 

Uitgebreide informatie over ziekten uit het buitenland, invoereisen en tips voor wanneer u met uw huisdier op vakantie gaat, kunt u vinden op:

 

http://www.licg.nl/wy/praktisch/reizen-en-vakantie.html

Openingstijden

Behandeling uitsluitend volgens afspraak. Gedurende de openingstijden kunt u zonder afspraak terecht voor het halen van voeding, medicijnen en hulpmiddelen.

Locatie de Ottenhorst
ma t/m vrij 8.00 - 19.30 uur (behandeling volgens afspraak)
zat 11.00 - 13.00 uur (behandeling volgens afspraak)

Locatie de Steenberghe

Met ingang van 1 juli 2018 gesloten (meer info)


NIEUW! vanaf 12 juni AniPlan®
 

Weekenddienst (spoedgevallen)

12-13 januari Dierenkliniek Axel
19-20 januari Dierenkliniek de Ark

26-27 januari Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen

2-3 februari Dierenkliniek Axel

schrijf je in voor de nieuwsbrief