De praktijk en locaties

Over AniCura Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen

AniCura Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen in Terneuzen is 1 juli 2010 opgericht vanuit de fusie tussen Dierenkliniek De Ottenhorst en Dierenkliniek De Steenberghe. Sinds januari 2017 zijn we onderdeel geworden van AniCura, één van Europa’s toonaangevende aanbieders van hoogkwalitatieve veterinaire zorg voor gezelschapsdieren. In juli 2018 is alles gecentreerd op locatie de Ottenhorst aan de van Diemenstraat.
 

In De Ottenhorst worden naast de eerstelijns diergeneeskunde, tevens een aantal specialistische onderdelen van de diergeneeskundige zorgverlening ondergebracht, welke nog meer dan voorheen verwijzing van patiënten door dierenartsen mogelijk maken.

 

AniCura Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen biedt hiernaast intensieve en spoedeisende zorg voor gezelschapsdieren. De patiëntengegevens worden opgeslagen in één van de meest geavanceerde automatiseringsprogramma's. Ook alle andere onderzoekgegevens, zoals digitale röntgen-, echo- en CT beelden, bloedonderzoeken en uitslagen van pathologisch weefselonderzoek komen automatisch in de digitale patiëntenkaart van het dier.

 

Verklaring naam locaties DZH

Locatie De Ottenhorst:

Het eerste deel van het woord: 'Otten' is afgeleid van de naam van de buurtschap Othene. De kliniek ligt immers in de onmiddellijke nabijheid van de Otheense kreek. Othene bestond al in de tiende eeuw, heette toen Ottenee en dankt waarschijnlijk deze naam aan de Saksische keizer Otto I. In 'Ottenee' zit ook het oude woord 'ee', dat water betekent.

 

Het woord 'horst' betekent: 'een hoger gelegen stuk grond'. Vanaf zo'n hoger gelegen punt kijkt men uit over de omgeving. 'De Ottenhorst' wil dan ook een regionale, maar tevens een (inter)nationale functie vervullen binnen de behoefte aan diergeneeskundige zorg voor gezelschapsdieren. 'Horst' is ook de naam voor een roofvogelnest. In zo'n nest zijn de dieren beschermd, zo wil de kliniek een beschermende functie hebben in de dierenwereld.

Openingstijden

Behandeling uitsluitend volgens afspraak. Gedurende de openingstijden kunt u zonder afspraak terecht voor het halen van voeding, medicijnen en hulpmiddelen.

Locatie de Ottenhorst
ma t/m vrij 8.00 - 19.30 uur (behandeling volgens afspraak)
zat 11.00 - 13.00 uur (behandeling volgens afspraak)

Locatie de Steenberghe

Met ingang van 1 juli 2018 gesloten (meer info)


NIEUW! vanaf 12 juni AniPlan®
 

Weekenddienst (spoedgevallen)

12-13 januari Dierenkliniek Axel
19-20 januari Dierenkliniek de Ark

26-27 januari Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen

2-3 februari Dierenkliniek Axel

schrijf je in voor de nieuwsbrief