diergeneeskunde in beweging

Wij bieden eerstelijns diergeneeskunde aan voor gezelschapsdieren. Hieronder vallen hond, kat, konijn, cavia, vogels en kleinere knaagdieren. Dit vakgebied is altijd “in beweging” waardoor onze dierenartsen en paraveterinairen continu hun kennis en ervaring optimaliseren. U kunt terecht voor alledaagse diergeneeskundige problemen en preventieve zorg. Daarnaast zijn we 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar voor spoedeisende hulp.

 

Door kennis, ervaring, nascholingen en persoonlijke aandacht streven alle medewerkers ernaar om uw huisdier de beste zorg te bieden. Wij werken bijna uitsluitend volgens afspraak, zodat de dierenarts ruim de tijd heeft. Eerst zal hij/zij naar uw verhaal luisteren. Vervolgens zal een algeheel onderzoek plaatsvinden en daarna wordt het probleemgebied onderzocht. Het is een onderdeel van de service, zo wordt voorkomen dat u binnen korte tijd met een andere klacht terug komt.

Voor het dier is het prettig, soms zelfs van levensbelang, als een probleem tijdig wordt opgespoord. Preventieve zorg is daarom óók erg belangrijk en hierover kan de paraveterinair of dierenarts u informeren.

Na het eerste onderzoek bespreekt de dierenarts met u of er aanvullend onderzoek nodig is of er wordt een voorstel voor een mogelijke behandeling gedaan. Vanzelfsprekend wordt vooraf een zo goed mogelijke inschatting van de kosten gemaakt. Tijdens uw bezoek krijgt u veel informatie en adviezen. Het is immers in ieders belang dat u veel weet over de aandoening, behandeling en verzorging van uw dier.

Ook de nazorg is voor Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen een wezenlijk onderdeel van de service. Een dier dat onder narcose is geweest, gaat bijvoorbeeld zo snel mogelijk naar huis om in zijn vertrouwde omgeving te herstellen. Indien hiertoe aanleiding bestaat, is er wel dagelijks contact. Dit geldt eveneens voor de begeleiding van andere ingestelde behandelingen. De eigenaar van de patiënt kan ook altijd zelf telefonisch om raad vragen.

Voor spoedeisende hulp en dringende vragen zijn wij altijd bereikbaar, ook buiten de openingstijden.

Openingstijden

Behandeling uitsluitend volgens afspraak. Gedurende de openingstijden kunt u zonder afspraak terecht voor het halen van voeding, medicijnen en hulpmiddelen.

Locatie de Ottenhorst
ma t/m vrij 8.00 - 19.30 uur (behandeling volgens afspraak)
zat 11.00 - 13.00 uur (behandeling volgens afspraak)

Locatie de Steenberghe

Met ingang van 1 juli 2018 gesloten (meer info)


NIEUW! vanaf 12 juni AniPlan®
 

Weekenddienst (spoedgevallen)

12-13 januari Dierenkliniek Axel
19-20 januari Dierenkliniek de Ark

26-27 januari Dierenziekenhuis Zeeuws-Vlaanderen

2-3 februari Dierenkliniek Axel

schrijf je in voor de nieuwsbrief